Στο κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου, υπάρχει ένα μικροσκοπικό γαλλικό café, που σίγουρα θα σας κάνει να ξεχαστείτε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα. Πρόκειται για το Petite Fleur, που στα ελληνικά σημαίνει το μικρό λουλούδι. Ο χαμηλός φωτισμός, τα ζεστά χρώματα, το πιάνο και τα κλασικά έπιπλα είναι αρκετά για ένα μαγικό ταξίδι μέχρι το Παρίσι. Η τελευταία πινελιά που έρχεται να ολοκληρώσει το παραμυθένιο σκηνικό, είναι η jazz μουσική που αναπαράγεται από δίσκους βινυλίου σε ένα παλιό πικάπ.

Εκτός από το υπέροχο περιβάλλον, το μαγαζί διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σοκολάτες και τσάγια. Για εμένα προσωπικά, σερβίρουν την καλύτερη σοκολάτα της Αθήνας, η οποία παρασκευάζεται από γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona, που λιώνεται παραδοσιακά σε bain marie, και γάλα βιολογικής καλλιέργειας. Το άρωμα της σοκολάτας που λιώνει, πλημμυρίζει το χώρο και ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Πολύ καλή επιλογή είναι και τα τσάγια που σερβίρονται πολύ προσεγμένα μέσα σε πορσελάνινη τσαγιέρα ασορτί με επιχρυσωμένη κούπα. Επίσης, ο καφές που χρησιμοποιείται είναι 100% Arabica, βιολογικής καλλιέργειας από την ιταλική εταιρεία Goppion και έχει πιστοποίηση Fair Trade. Οτιδήποτε προσφέρεται στο Petite Fleur  είναι άριστης ποιότητας και παρασκευάζεται προσεκτικά και με πολλή αγάπη.

Πηγή: neolaia.gr